Parenterale voeding (TPV) is een dun vloeibare oplossing van nutriënten die via de bloedbaan toegediend wordt. TPV is een belangrijke behandelmethode om ernstig zieke patiënten optimaal te kunnen voeden als de enterale voedingsweg niet (voldoende) beschikbaar is. De behandeling is niet zonder risico's en moet dus goed overwogen toegepast worden.
Er is weinig kennis over parenterale voeding bij artsen en verpleegkundigen, omdat het relatief weinig toegepast wordt. Door de juiste hoeveelheid TPV voor te schrijven, te adviseren in de monitoring van de patiënt en intermediair te zijn bij eventueel gebruik van TPV in de thuissituatie kan TPV veilig worden gebruikt.
De e-learningmodule Parenterale voeding thuis is gesplitst in twee delen. Module 1 -basiskennis gaat in op de indicaties en contra-indicaties voor TPV thuis, de samenstelling en het berekenen van de voeding en de toediening van de voeding en toedieningswegen (katheters). In deel 2 - complicaties en parameters komen de complicaties en het monitoren van parameters , de kwaliteit van leven en casuïstiek aan bod. Deze module kunt u aansluitend volgend voor meer verdieping van uw kennis over TPV.
Aanbieder | De e-learningmodule wordt aangeboden door Voeding & Visie Educatief. |
Docent(en) : | Mw. C.F. Jonkers - Schuitema, diëtist AMC (auteur) De inhoud is mee beoordeeld door: Mw. Dr. J. Olieman - diëtist Sophia Kinder ziekenhuis/EMC Mw. H. Noordhof - diëtist technisch voedingsteam darmfalen UMCG Mw. T.A.J. Tas - verpleegkundig specialist io AMC Mw. H. Wierda - diëtist darmfalenteam UMCN Mw. M. van Asseldonk - diëtist darmfalenteam UMCN |
Doelgroep : | Diëtisten |
Accreditatie | De e-learningmodule is voor 4 studiepunten geaccrediteerd door de Stichting ADAP . Totaal aantal uren studiebelasting: 4 |